3 Tips hoe je een fantastisch feest organiseert

Ik hou ontzettend van feestjes. En waar ik nog meer van hou is het organiseren van feestjes! Ja of je het gelooft of niet, ik ben echt gek op dingen regelen. Veel mensen vinden dit vreselijk maar mij maak je er echt blij mee. Want feestpret begint met voorpret en ik kan me al weken verheugen op een aankomend feestje. En het organiseren is echt helemaal niet moeilijk. In deze blog geef ik je een paar tips zodat ook jij een leuk feest kan organiseren.

Begin op tijd

Ja echt, hoe cliché het ook is: begin op tijd met de voorbereidingen. Want onder stress nog veel dingen moeten regelen is inderdaad niet leuk, en alles behalve ontspannen. Veel mensen maken toch elke keer maar weer deze fout, en dat is denk ik ook de reden dat veel mensen opkijken tegen het geven van een feest. Bespaar jezelf deze ellende en maak tijd vrij voor de voorbereiding. Want je zult zien dat die voorbereiding dan ineens echt veel leuker is.

Kies je stijl

Geen feest zonder feestelijke aankleding, en elk feest verdient zijn eigen stijl. Je kan natuurlijk gewoon willekeurige versiering ophangen, maar ik vind het veel leuker als alles bij elkaar past en in een bepaald thema is. Begin hier al mee bij je uitnodiging, zo weten de gasten al een beetje wat ze kunnen verwachten.

Vorig jaar heb ik bijvoorbeeld een tuinfeest gegeven waarbij alles in de stijl “pastel en lief” was vormgegeven. Ik had uitnodigingen in de vorm van handgeschreven, pastelkleurige kaartjes en op het feest zelf paste alles hier uitstekend bij. Het bestek, tafellakens, servetten en slingers had ik allemaal in deze tinten uitgekozen en ik kreeg hier veel complimenten over.

Maak er iets speciaals van

Als ik een feest geef wil ik altijd dat er een ding is wat er uitspringt en extra aandacht trekt. Dit is ook iets wat je gasten gegarandeerd zullen onthouden. Dit kan bijvoorbeeld je locatie zijn, het eten of een activiteit die je op je feest aanbiedt. Zo heb ik een keer een verjaardagsfeest gegeven waarbij ik Cocktail catering had geregeld. Nou geloof me, mijn vriendinnen hebben het er nog steeds over! Alles was uitstekend geregeld en ik stal hiermee de show. Dit kost je natuurlijk meer dan als je gewoon een paar flessen wijn haalt bij de supermarkt, maar je krijgt er ook zoveel meer voor terug. Ik vond het de investering volledig waard.

Maar de belangrijkste tip is toch wel: vergeet vooral niet te genieten! Je geeft tenslotte een feest en bent zelf het feestvarken. Veel plezier!

Geef een reactie