Kosten stukadoor om iets moois te creëren

kosten stukadoor

Helaas kan je niet alles in je eentje doen. Sommige vormen van creativiteit komen het beste tot uiting door het werk in kwestie over te dragen aan de professionals. Dat is niet altijd even makkelijk, dat begrijp ik als geen ander. Zo kunnen de kosten een factor spelen of het feit dat je iets uit handen moet geven. Onderlaatst heb ik mijn woonkamer laten stucen. Dat was een hele ervaring. De kosten van een stukadoor verbaasde mij. Vooral omdat ik eerst helemaal niets wist over kosten stukadoor. Toch moet je ervoor betalen als je iets moois wilt creëren. Om te voorkomen dat jij voor verrassingen komt te staan, deel ik bij deze mijn ervaring wat betreft de kosten stukadoor.

Prijskaartje bepalen op basis van factoren

Wat ik bijvoorbeeld zelf niet wist, is dat er bepaalde factoren een rol spelen in de uiteindelijke kosten van een stukadoor. Achteraf gezien was dat ontzettend logisch. Ik had er alleen ter plekke even niet aan gedacht. In mijn geval moest er een groot oppervlakte gestuct worden. In tegenstelling tot wat je zou verwachten, liepen de kosten stukadoor hierdoor helemaal nog niet zo hoog. De omvang van het stucwerk bepaalt de prijs per vierkante meter. De exacte kosten stukadoor kunnen verschillen per bedrijf, maar over het algemeen hanteren ze allemaal deze vuistregel: klein stucwerk is duurder per vierkante meter dan groot stucwerk per vierkante meter.

Verschillende soorten stucwerk

Een andere grote factor voor de kosten stukadoor heeft betrekking op het soort stucwerk dat je laat doen. Het ene stucwerk is namelijk veel zwaarder voor de stukadoor dan het andere soort stucwerk. Wil je bijvoorbeeld iets moois creëren met een bepaald patroon? Dan zullen de kosten van de stukadoor hoog uitvallen. Wanneer je geen patroon of structuur wilt,  ben je altijd goedkoper uit. Ik was dus weliswaar in eerste instantie goedkoper uit wat betreft het oppervlak, maar omdat ik speciaal stucwerk wilde werd het duurder. De kosten van de stukadoor liepen al gauw op.

Kosten stukadoor bepalen in overleg

Gelukkig zal je nooit helemaal overrompeld worden door de kosten van de stukadoor. Een deskundige stukadoor komt eerst een keer langs om de klus in detail te bespreken. Op basis van de ruimte en jouw wensen, maakt de stukadoor een schatting van de kosten. Je kan dus wel stellen dat de kosten stukadoor in overleg worden bepaald. Mijn tip: wees realistisch tijdens dit gesprek. Ga niet het onmogelijk eisen van de stukadoor en betaal de welverdiende kosten.

Geef een reactie