De make-over voor elk balkon

Heb jij een balkon? En weet jij niet precies hoe je hier een ultieme urban jungle van kunt maken? Niet getreurd, wij helpen je! Met de tips uit deze blog tover jij je stedelijke balkon zo om in een volwaardige tropische Hang-out. En dat is wel zo lekker, nu het zomer is en het buiten heerlijk vertoeven is. Dus lees deze blog en ga snel aan de slag. Voor je het weet heb ook jij groene vingers.

1.Werk met de zon

Planten groeien met de zon. De zon is hun voedingsbron, levenslicht en ijkpunt. Maak hier daarom slim gebruik van. Kijk hoe jouw balkon ligt ten op zich te van de zon, en of je juist ’s ochtends of ’s middags zon hebt. Richt je balkon hierop in. Elke plan heeft een eigen voorkeur wat betreft licht. Sommige planten gedijen goed in de volle zon, anderen houden juist van een beetje schaduw op zijn tijd. En sommige planen gaan goed samen, terwijl andere concurreren om de aanwezige ruimte en licht. Door met al deze zaken rekening te houden bij het inrichten van je balkon zorg je voor een optimaal leef en groeiklimaat voor je plantjes. En daar zijn ze blij mee.

2.Kies een chill spot

Niets is fijner dan een mooie chill spot op je balkon. Typische en veel gezien is de palletbank. Makkelijk, goedkoop en met een leuke look. Pallets zijn in elke straat in overvloed te vinden, bij een verbouwing of bouwplaats. Kijk eens om je heen en je zult binnen korte tijd een pallet kunnen vinden. Als je een balkon hebt met overkapping kun je ook een hangstoel of hangmat kiezen. Past meteen bij de tropische sferen!

3.Tip voor kleine balkons

Geheime tip als je een klein balkon hebt, maar wel een groene indruk wilt creëren: ga voor klimplanten. Ga de hoogte in, in plaats van horizontaal. Zo creëer je een groene wand en heb je meteen veel natuur om je heen. Hartstikke leuk. Een voorbeeld is natuurlijk klimop, maar ook strokrozen, hop of een eetbare klimplant zoals boontjes zijn een goede oplossing. Deze planten groeien snel en hebben weinig specifieke eisen wat betreft omgeving. Help ze een handje en plaats een plantenklimrek. Zo hebben je plantjes wat houvast en kunnen ze ook tegen wat wind. Vaak liggen balkons best op de tocht, met name bij een flat of appartementencomplex. Een plantenklimrek is dat de oplossing, en zo kun je ook hier genieten van een groene omgeving. Deze klimrekjes zijn online of in het tuincentrum te verkrijgen.

Geef een reactie