Ideeën voor de beginnende ondernemer

Er zijn ontzettend veel mensen tegenwoordig die graag eigen ondernemer willen worden. De droom van een eigen bedrijf is natuurlijk in principe fantastisch. Mensen willen iets doen waar ze passie voor hebben, eigen baas zijn en als een bedrijf succesvol is kun je natuurlijk heel veel geld verdienen. Maar bij een eigen bedrijf komen natuurlijk ook veel uitdagingen kijken. En in welke sector begin je je eigen bedrijfje. In dit artikel bespreken we een aantal ideeën voor de beginnende ondernemer.

Beginnen als zzp’er

Bij het beginnen van een eigen bedrijf komen ontzettend veel dingen kijken waar je je in loondienst nooit zorgen hoeft te maken. Ook is het vaak nodig voor mensen die een significante onderneming willen beginnen om een lening af te sluiten tijdens de opstart periode. Dit kan meteen voor veel stress zorgen. Een goede tussenstap is om te beginnen als zzp’er. Wanneer je een klein eenmansbedrijfje begint waar je zelf al het werk doet hoef je je niet zorgen te maken over het betalen van lonen aan werknemers en de administratie is ook meteen een stuk minder ingewikkeld. Je ziet beginnen als zzp’er vaak in creatieve beroepen zoals bij fotografen. Maar het is in werkelijkheid in heel veel andere sectors ook goed mogelijk, bijvoorbeeld in constructie of in de landbouw.

Processierupsen

Een van de meest inspirerende verhalen van beginnend ondernemerschap is het verhaal van Pieter van Middelaar. Hij heeft op zijn negentiende een omgebouwde verreiker gekocht waarmee hij nu langs bomen rijdt om processierupsen te verwijderen, tegen goede betaling. Natuurlijk was de aanschaf van deze verreiker een flinke investering waar hij lang voor gespaard heeft. Maar nu werkt hij heel hard en krijgt hij ongeveer driehonderd euro per boom betaald om deze van processierupsen te ontdoen. Het is dus ook mogelijk om in de landbouw met een flinke investering als zzp’er te beginnen. Pieter heeft wel zonder schuld de machine aangeschaft want hij had daarvoor flink gespaard. Een verreiker te koop kun je vinden bijvoorbeeld op trucks.nl

Uitbreiden

Elke zzp’er die merkt dat zijn bedrijfje het goed doet wil uiteindelijk groter groeien. Hoe meer werk er beschikbaar is hoe zwaarder het wordt om alles zelf te doen. Je wilt dan toch gaan groeien en mogelijk mensen aannemen zodat je meer werk kunt aannemen. Maar wanneer je groeit nadat je daarvoor al als zzp’er hebt gewerkt zal de overgang makkelijker worden. Op deze manier kun je stabiel en langzaam je bedrijf en dus ook je inkomsten en hopelijk winst groter groeien.

Geef een reactie