Een picture-perfecte paasontbijtje

tafelkleed op maat

Pasen: niet voor iedereen de belangrijkste feestdag, omdat voor velen de betekenis een beetje weg is gevallen en je niet de dringendheid van kerstcadeaus ernaast hebt om je eraan te herinneren. Maar desalniettemin denkt vrijwel iedereen toch tijdens het paasontbijt, goh, dat is gezellig, dat zouden we vaker moeten doen! Wees er dit jaar dus eens wat eerder bij en doe je best om het allemaal nóg mooier aan te kleden. Zo heb je al het moois van de feestdag, en krijgt het langzaamaan voor iedereen veel meer betekenis.

Wie neemt er tegenwoordig nog de tijd om gezellig met zijn alleen tegelijk te ontbijten? Veel mensen ontbijten überhaupt niet meer – die eten pas op het werk een broodje, nemen een banaan mee voor onderweg of gieten een bakje muesli naar binnen vlak voor ze vertrekken. Maar wat is er nou heerlijker dan met de hele familie rustig wakker worden en samen lekker in pyjama aan de ontbijttafel kruipen? Zo begin je de dag een stuk meer ontspannen. Ook is er uit meerdere onderzoeken gebleken dat een stevig ontbijt veel belangrijker is dan een goed avondmaal. Neem het ervan dit jaar met Pasen, en wie weet ontstaat er een nieuwe traditie!

Vergeet de decoraties niet

Vrijwel iedereen doet nog steeds een variant van paasontbijt, en veel mensen met jonge kinderen verstoppen gewoon nog ouderwets chocolade paaseitjes rond het huis of in de tuin om samen met de kinderen te zoeken. Maar als die ouder worden gaan die delen van het paasfeest vaak weg. Een ontbijtje kan last minute geregeld worden, maar een versierde paastak helaas niet. Probeer dat weer eens terug te halen als het lang geleden is! Nodig iemand uit om te helpen versieren, haal je oude decoraties uit de kast of koop mooie nieuwe dingen. Maak de tafel op met leuke servetjes en je mooiste servies. Bij sommige websites kun je zelfs een tafelkleed op maat laten maken voor een persoonlijk tintje! Dat maakt de paas stemming nog net wat beter.

Haal je beste kookkunsten uit de kast!

Het is niet voor iedereen, zo’n stevig ontbijtje. Het meeste ontbijteten, zoals een croissantje en misschien een ei, is vrij neutraal van smaak omdat je maag als je net wakker bent nog niet al te veel kan verduren. Maar als je er een brunch van maakt kun je toch alles uit de kast halen! Een uitgebreide omelet of uitsmijter in plaats van het standaard gekookte eitje, wentelteefjes of pannenkoeken in plaats van een afbakbroodje. Dat laat een grotere indruk achter en wie weet vindt iedereen het zó fijn dat gezamenlijke ontbijtjes gewoner worden!

Geef een reactie