Badwand: Creatief en lekker makkelijk

badwand

Kinderen hebben maar weinig oog voor de taken in het huishouden. Dat gegeven zal je vast bekend voorkomen. En mochten ze onverhoopt wel een taak zien die gedaan moet worden, dan negeren ze dat het liefst meteen. Want schoonmaken, dat gaan ze natuurlijk echt niet doen. Daar heb je ouders voor. Zij hebben hun tijd echt wel beter te besteden. Bijvoorbeeld met eindeloos chatten of gamen. Mijn tienerdochter is ook zo’n kind dat zich bij elke gelegenheid die zich voor doet probeert te drukken voor huishoudelijke karweitjes. En als ze het dan al eens gaat doen, bij hoge uitzondering, gaat dat met veel gezucht en gesteun. Vooral aan het schoonmaken van de douche heeft ze een bloedhekel. Terwijl zij die eigenlijk het meest gebruikt. Maar mijn slimme dochter had de oplossing gevonden voor dit probleem: Mam, koop een badwand.

Badwand: lekker makkelijk

Mijn dochter bemoeit zich nooit met de inrichting van het huis dus ik vroeg me wel af waar deze plotselinge belangstelling voor het interieur opeens vandaan kwam. Nou, dat had natuurlijk alles te maken met het schoonmaakverhaal. Ik laat haar namelijk na het douchen ook altijd de grond dweilen. Wat is namelijk het geval? Onze douche is in het bad. Dus je moet er een beetje voorzichtig mee omspringen anders is de hele douche nat. Voorzichtig gedrag en tieners gaan niet echt samen en mijn dochter spettert erop los. Dan moet ze van mij de vloer drogen en dat vindt ze vreselijk. Vandaar dat die badwand haar wel heel goed uitkwam want die zou al het water tegenhouden. Het leek mij eigenlijk ook wel handig want dan kan ik ook eens ongestoord douchen zonder te letten op de steeds natter wordende vloer. We struinden samen internet af en al snel hadden we een mooie badwand gevonden.

Ongestoord douchen

Inmiddels is de badwand alweer en tijdje geïnstalleerd en mijn dochter en ik zijn er om meerdere redenen blij mee. Mijn dochter omdat ze nu zelden meer hoeft te dweilen en schoon te maken. Dat vind ik zelf ook een groot voordeel want dat voorkomt ook veel geruzie. Ik zelf vind de badwand ook nog erg leuk en creatief staan. Het geeft je bad een toch wat chiquere stijl. Ik heb een wand uitgezocht die echt bij mijn badkamer paste. Dus nu kunnen we weer ongestoord douchen en spetteren. En daar is ook heel wat voor te zeggen. Zo’n badwand is een handige oplossing.

Geef een reactie