Infrarood verwarming: wees creatief in je huiskamer

infrarood verwarming

Ik houd ervan creatief te zijn. Dat mag ook in mijn woning. Ik vind het leuk op te vallen met bijzondere elementen in mijn kamers. Daar doe ik van alles voor. Denk bijvoorbeeld aan bijzondere meubels of aan de vloer die ik net een beetje anders maak dan anderen zouden doen. Het mag opvallen, het mag anders zijn. Dat vind ik leuk. Tot voor kort liet ik ook mijn ordinaire verwarming opvallen. Gewoon door hem in een felle kleur te schilderen. Of door er een heel design op te maken. Nou, dat hoeft dus nu niet meer. In mijn nieuwe woning heb ik op advies van vrienden een infrarood verwarming aan laten leggen. Daar kun je echt heel veel kanten mee uit. Dat heb ik nooit geweten. Eerlijk gezegd wist ik niet eens wat een infrarood verwarming was. Maar inmiddels ben ik helemaal op de hoogte en ben ik super blij met mijn keuze.

Infrarood verwarming: wat is het?

Infrarood verwarming is stralingsverwarming. De ruimte wordt verwarmd door infrarode warmte stralen. het is eigenlijk net alsof je de zon in huis hebt. Voordeel van stralingswarmte is dat de meubels en dergelijke het ook opslaan dus je huis wordt al snel behaaglijk warm. Zo’n infrarood verwarming heeft meerdere voordelen. Wat heel energie besparend is, is dat je per ruimte kan verwarmen. Als ik naar mezelf kijk is dat heel erg handig. Overdag ben ik veel in mijn atelier en nauwelijks in de andere ruimtes van het huis. Zonde dus om die warm te houden. Daarnaast is deze verwarming gewoon mooi. Weg met die lelijke, lawaai makende radiatoren. Deze verwarming hangt als een mooi, wit paneel aan je plafond. Natuurlijk moet je wel even wennen aan deze hele andere manier van je huis verwarmen, maar als je eraan gewend bent, wil je niets anders meer.

Creaties aan het plafond

Maar wat ik nog het meest leuke vind aan die infraroodverwarming is het feit dat je er designs overheen kan leggen. Een dunne, stijlvolle afbeelding kan over het paneel worden gemonteerd. Ja, als kunstenares vind ik dat geweldig. Je kan zelfs je eigen foto’s gebruiken hiervoor dus je kunt de verwarming helemaal aanpassen aan het design van het huis. Dat was voor mij ook een belangrijke reden om over te stappen. En nu heb ik dus een prachtig, zelf ontworpen plafond met mijn infrarood verwarming. En ook wel belangrijk: een warm huis dat energiezuinig is. Wat wil je nog meer?

Geef een reactie