Door Spint bestrijden een mooie tuin creëren

Spint bestrijden

Vroeger had ik nooit een tuin en als ik terugkijk op die tijd snap ik niet hoe ik dat heb volgehouden. Tegenwoordig breng ik namelijk een groot deel van mijn dag door in de tuin, midden tussen de planten en insecten. Ik heb nu een hele mooie tuin waar ik veel tijd en moeite insteek, echter bleef één probleem steeds terugkomen. Ik had namelijk last van Spint en dat tast je planten ontzettend erg aan. Gelukkig heb ik tegenwoordig een biologische manier gevonden en kan ik nu Spint bestrijden. Omdat ik merk dat deze techniek ontzettend goed werkt geef ik graag een aantal tips over hoe ik dit doe!

Spint bestrijden op een biologische manier

Ik ben na lang zoeken achter een manier gekomen om Spint op een milieuvriendelijke manier te bestrijden. Zelf ben ik namelijk absoluut geen voorstander van spuitbussen en andere manieren die slecht zijn voor het milieu. Door het inzetten van zogenaamde Roofmijt kun je Spint bestrijden zonder de andere planten en de omgeving aan te tasten. Roofmijt is een heel klein beestje dat Spint opeet. Door het uitzetten van Roofmijt op de plant waar de Spint aanwezig is zal de Spint worden opgegeten. Deze vorm is dus zeer eenvoudig toe te passen en werkt al na een aantal dagen. Het is echt noodzakelijk dat je deze Spint niet zomaar zijn gang laat gaan omdat dan de kans groot is dat dit overslaat op andere gewassen en planten in de omgeving.

Spint leren herkennen

Vaak krijg ik de vraag hoe ik nu eigenlijk weet dat ik last heb van Spint en of je dit vooraf kan voorkomen. Spint valt op doordat de beestjes een soort witte rag uitstoten. Dit kun je herkennen op de planten want vaak steekt dit goed af tegen een groen blad. Spint bestrijden kun je het meest effectief doen door een plaag al vroeg op te merken. Door direct te handelen en roofmijt op de plant uit te zetten kun je een grotere plaag en verdere verspreiding goed voorkomen. Goed om te weten is dat de roofmijt nooit zelf een plaag zullen vormen. Nadat alle spint is opgegeten eet de roofmijt andere van zijn soort op waardoor ze vanzelf verdwijnen. Zelf heb ik nu 3 lentes achter elkaar deze manier toegepast en ik ben steeds erg positief over het resultaat.

Natuurlijk moet je zelf ervaren wat je ervan vindt, maar ik hoop dat je met bovenstaande tips en uitleg zelf aan de slag kunt gaan met deze techniek! Probeer het in ieder geval een keer uit, dat is beter dan dat je gelijk een bestrijdingsmiddel inzet dat slecht is voor het milieu!

Geef een reactie