Wat zal 2020 mij brengen?

Het zit eraan te komen, 2020. Iedereen is al flink voornemens aan het bedenken. De populairste voornemens zijn nog steeds: gezond eten, naar de sportschool gaan en minder geld uit geven. Maar wat zijn eigenlijk mijn voornemens en hoe wil ik dat 2020 eruit gaat zien?

Mijn verhaal

Ik woon in een klein dorpje in het noorden van Nederland. Gezellig met mijn vriend. Wij hebben elkaar ontmoet op de Universiteit van Groningen. Tijdens onze studie zijn wij gaan samenwonen en nu wij zijn afgestuurd willen wij eigenlijk naar het midden van Nederland. Ik loop momenteel stage bij een groot voedingsbedrijf in het midden van Nederland. Ik zie hier de mogelijkheid om door te stromen en fulltime aan de slag te gaan. Mijn vriend is nog werkzoekende en soms krijg ik e-mails met daarin vacatures operator. Hij wil heel graag procesoperator worden van een groot IT bedrijf. Interessant, maar niks voor mij. Wij sporten allebei graag 3 á 4 keer per week. Dat voornemen is vorig jaar al vervulling gegaan.

De toekomst

Je kan altijd een droom hebben, maar de toekomst bepalen wordt lastig. Wij hebben als droom om een klein gezin te starten over een aantal jaar en ondertussen in het midden van Nederland te wonen. Met als uitzicht de stad, in plaats van koeien. Een tuin vinden wij heel belangrijk bij de keuze van ons huisje. Het moet beschikken over drie slaapkamers en een schuur. Mocht ik later eventueel voor mezelf gaan beginnen, wil ik de schuur omtoveren naar droomkantoor. Ik volg veel powervrouwen die hun eigen kantoor aan huis hebben. Dit lijkt mij heel erg leuk.

Ik droom ervan dat wij allebei een goede baan hebben en genoeg voorzien om ons droom huisje te kunnen kopen. Nick werkt als procesoperator en ik heb mijn eigen praktijk. De een vult de ander weer aan.

De werkelijkheid

Dromen is altijd goed, maar soms is de realiteit hard. Wij zijn allebei net afgestudeerd en er is een behoorlijke studieschuld ontstaan doordat wij al zo vroeg zijn gaan samenwonen. Op jezelf wonen is zeker niet goedkoop en ook nog eens je hobby’s beoefenen kost veel geld. Nick en ik willen daarom eerst alles afbetalen en daarna goed sparen, zodat wij ons geen zorgen hoeven te maken als de kleine er komt op een dag. Het huisje zullen wij dus even moeten uitstellen en zal pas gebeuren in 2022. Wij hopen wel al begin volgend jaar fulltime aan het werk te zijn. 2020 wordt de start van het bouwen van onze ideale toekomst.

Geef een reactie