Herenschoenen

herenschoenen

Diverse herenschoenen

Herenschoenen zijn verkrijgbaar in allerlei soorten en maten. Afhankelijk voor welke gelegenheid je deze nodig hebt, kun je kiezen uit een sportschoen, casual sneaker of deftige herenschoen. Uiteraard is het verstandig om bij aankoop goed te letten op de kwaliteit. Schoenen draag je doorgaans de hele dag door en dus moeten ze lekker zitten én lekker lopen.

Aankoop van de schoen

De meeste mannen kiezen in hun dagelijks leven voor sneakers. Dit zijn schoenen met een sportieve uitstraling. In de winkel is het raadzaam je goed te laten informeren over de schoenmaat. Natuurlijk weet jij welke maat je draagt, maar de schoenmaat kan bij verschillende merken wel eens variëren. Soms vallen ze ruimer, of juist wat krapper. Daarom is het goed beide schoenen te passen en er even mee rond te lopen in de winkel. Bij het dragen van een verkeerde schoenmaat kun je vervelende klachten oplopen. Je tenen kunnen wat scheef gaan staan, maar ook eeltplekken kunnen ontstaan of verergeren. Daarnaast is het goed om de buitenkant van de herenschoen ook even goed te bekijken. Hoe is de zool? Dit is heel belangrijk voor de grip, met gladde zolen zou je eerder uit kunnen glijden. En heb je gauw last van zweetvoeten? Vraag dan of de schoen goed ‘ademt’, dit zorgt voor minder nare geuren.

Deftige herenschoenen

Vind je een sneaker wat gewoontjes? Of heb je voor je werk een nette schoen nodig? Dan kom je in een heel ander segment terecht. Deze schoenen zijn doorgaans duurder dan de sneaker of een sportschoen. Het is daarom zaak om goed op te letten dat je de juiste schoen aanschaft. Bekijk eens je kleding, welke kleur pakken draag jij het meest? Bij donkere kleding passen zwarte schoenen het best. Heb je vaak een licht pak aan, dan zou je kunnen kijken voor een nette bruine herenschoen. Koop er altijd goede schoenpoets bij, hiermee houd je de herenschoenen langer mooi.

Schoenen online kopen

Uiteraard is het heel persoonlijk waar jij je schoenen koopt. De één gaat het liefst naar een zaak met veel keuze, de ander speurt heel internet af en koopt zijn herenschoenen online. Let bij het laatste goed op de retourvoorwaarden. Als die goed zijn zou je kunnen overwegen meerdere schoenen te bestellen. Niet alleen het soort, maar ook de maat. Zo kun je thuis op je gemak de schoenen passen. Welke niet geschikt zijn stuur je dan gemakkelijk retour. Probeer ook altijd aan het einde van de dag je nieuwe schoenen te passen. Meestal zwellen je voeten gedurende de dag wat op en dan zou je ’s ochtends misschien te krappe schoenen kopen. Op de meeste sites die schoenen verkopen staan maattabellen om je juiste voetmaat te bepalen.

Geef een reactie