UTP kabel: de betrouwbaarste creatie op het gebied van internet

utp kabel

Met de komst van het internet is er naar mijn mening steeds minder aandacht voor de utp kabel. Dit terwijl dit naar mijn mening toch nog steeds een zeer belangrijk kabeltje is. Wifi is toch altijd een beetje onbetrouwbaar. Hoe vaak heb je niet dat er even geen internet is, je de router moet resetten etc. Dit hoeft natuurlijk niet zo te zijn. sterker nog, het kan beter met een utp kabel. Natuurlijk is het zo dat het met veel apparaten beter is om het via wifi te verbinden. Een smartphone heeft natuurlijk geen poort voor de utp kabel, dat is logisch. Voor de mobiele apparaten is wifi ook simpelweg een stuk praktischer. Toch denk ik dat alles met een utp kabel, deze ook zeker moet gebruiken. Waarom? Dat lees je hieronder!

UTP kabel moet indien mogelijk ook daadwerkelijk gebruikt worden

Met bovenstaande stelling ben ik het zeker eens. Wanneer het mogelijk is een apparaat te verbinden met een utp kabel moet je dit ook zeker doen. Er zijn 2 belangrijke redenen hiervoor. Ten eerste is het belangrijk om te beseffen dat betrouwbaarheid ook wat waard is. Een utp kabel is een stuk betrouwbaarder dan een wifisignaal. Vaak valt een wifisignaal weg. Bovendien is wifi ook door onder meer de velen verschillende smartphones en tablets die eraan worden gekoppeld overbezet. Het is dus een win-win situatie als je kiest voor deze kabel. Aan de ene kant heb je sneller en betrouwbaarder internet. Aan de andere kant ontlast je het wifisignaal zodat je wel nog snel op je smartphone kan surfen. Het is belangrijk om te beseffen dat zelfs wanneer je jouw smartphone niet gebruikt, nog steeds wifi wordt gebruikt. Er is maar zoveel dat een wifisignaal aankan en het is aan te bevelen om dit zo minimaal mogelijk te houden.

Mijn ervaringen met dit kabeltje

Zelf vind ik het altijd lekker werken met een utp kabel. In de praktijk merk je weinig van de het verschil in snelheid. Het is niet dat er een merkbaar verschil zit in je Google zoekacties. Wel is er een groot verschil in de downloadsnelheid. Een film downloaden kost bijvoorbeeld soms maar de helft van de tijd die het gekost zou hebben over wifi. Wat je wel merkt in de praktijk is het gebrek aan storingen. De utp kabel is dus een veel betrouwbaardere creatie dan wifi.

Geef een reactie