Nvidia GeForce Experience overlay: word een streamer

Nvidia GeForce

Ben jij een gamer? En heb je altijd je gaming content willen delen met anderen? Dan heb je waarschijnlijk al een Nvidia GeForce videokaart. Daar zit een applicatie bij, Nvidia GeForce Experience, en die kun je dus al gebruiken voor het streamen. Geen lastige andere programma’s installeren en proxy’s, gewoon rechtstreeks vanaf de videogame die je aan het spelen bent streamen. Creëer leuke content voor anderen, of voor jezelf, met de Nvidia GeForce Experience overlay.

Je opties bij Nvidia GeForce Experience

Met de Nvidia GeForce Experience applicatie kun je makkelijk streamen naar Facebook Live, YouTube Live, en natuurlijk Twitch. Al zijn de applicaties van deze respectievelijke streaming kanalen ook goed, is het niet makkelijker om alles centraal te hebben? Je kunt rechtstreeks vanuit je videogame streamen naar elk van deze kanalen, en dat maakt het makkelijk. Wel moet je zorgen dat je een account hebt bij die kanalen. Ook zul je even een account bij Nvidia GeForce moeten maken, al heb je waarschijnlijk al een account als je een kaart hebt.

Hoe gebruik je de overlay?

Met een Nvidia GeForce kaart heb je sowieso de overlay erbij. De Nvidia GeForce Experience applicatie is namelijk ook handig voor het updaten van je kaart. Met een Alt + Z combinatie open je de overlay. Daar heb je de opties Instant Replay, Record, en Broadcast. Niet alleen is dus streamen mogelijk, je kunt ook stukjes opnemen om later video’s van te maken. De Instant Replay optie kun je optioneel aanzetten en dan kun je de laatste 5 minuten van je gameplay terug kijken. Voor het streamen maak je verbinding met een van die services en doorloop je een korte setup en dan kun je al streamen! Het enige wat de Nvidia Geforce app nog mist, zoals OBS wel heeft, is dat je alles kunt previewen voordat je live gaat.

Creatief omgaan met videogames

Content creëren is het leukste dat er is (vind ik). Je videogames om kunnen zetten naar mooie content is natuurlijk prachtig. Ik haal zelf mijn inspiritatie van content creëerders zoals Sovietwomble en Videogamedunkey. Hilarische content natuurlijk. Of het met de Nvidia GeForce Experience overlay is gecreëerd? Waarschijnlijk niet. Maar het is een makkelijke opstap naar een streamer worden. Je hebt een makkelijke manier om te streamen, je eigen gameplay even terug te kijken, én mooie video’s van hoge kwaliteit op te nemen. Probeer de overlay eens. En als je het niks vind, kun je hem altijd nog uitzetten.

Geef een reactie