Terrastegels met motief

terrastegel

Het lijkt een nieuwe trend te zijn voor tuinen: terrastegels met een motiefje. Ik had hier eerst mijn vooroordelen over: terrastegels met een motief zijn kinderlijk en ik mijn persoonlijke voorkeur ligt bij een strakke, moderne tuin. Toch heb ik de charme ontdekt van deze terrastegels. Een tuin krijgt een hele andere sfeer.

Romantische terrastegels

Het eerste gevoel dat ik kreeg toen ik bij een vriendin de tuin in liep die terrastegels met een motiefje had gelegd, was een romantische sfeer. Het oogt heel lief en warm. Ook bleken de mogelijkheden veel meer te zijn dan ik in de eerste instantie dacht. Bij “tuintegels met een motiefje” denk je al gauw aan een paar tegels met een bloemafdruk erop of zoiets dergelijks. Ik kwam erachter dat er ook terrastegels waren die een soort antiek motiefje hadden en er daardoor heel chique uitzien. Bovendien, en dit heb ik geleerd van de tuin van mijn vriendin, kun je “kinderlijke”  tegels prima verwerken in jouw tuin, zonder dat de tuin een speelplaats lijkt. Zo heeft mijn vriendin de tegels met een bloem erop, afgewisseld met donkere betonnen tegels. Dit geeft een vriendelijker sfeertje dan een tuin die volledig bestaat uit donkere terrastegels.

Combineren?

De grote vraag is hoe je deze prachtige terrastegels tot hun recht kan laten komen in jouw tuin. Je wil immers niet dat de tuinmeubels alle aandacht van de tegels afhalen, maar ook niet dat de tegels overheersen.

Mijn vriendin heeft haar meubels donker gehouden met grijze versieringen. Haar siertegels hadden een licht grijze bloem in het midden en die kleuren heeft ze subtiel laten terugkomen in de aankleding van de tuin. De meubels heeft ze donker gehouden, zodat deze matchten bij de donkere, modernere tegels die ze liet afwisselen met de bebloemde terrastegels. De tegels waren niet overheersend, voornamelijk omdat zij heeft gekozen voor afwisseling en niet-overheersende kleuren.

Je kunt er echter natuurlijk ook voor kiezen om terrastegels met een gekleurd motiefje te kiezen. Zelf had ik hele mooie tegels gevonden met een blauw met goud motiefje. Een tuin met deze terrastegels vullen zou veel te overheersend zijn en de tegels zouden hun charme verliezen. Ik heb er dan ook voor gekozen om 2 stroken van deze tegels in mijn tuin te gaan verwerken. Ik combineer de tegels met licht grijze natuursteen tegels. Ik laat de kleur van de tegels niet terugkomen in de tegels waarmee ik ze combineer zoals mijn vriendin heeft gedaan, maar ik laat het blauw en goud wel terugkomen in de aankleding van mijn tuin. Zo heb ik een loungebank in een iets donkerdere kleur grijs dan mijn andere tegels en vul ik die met blauwe en gouden kussentjes. Tegels met een motiefje kunnen de hele sfeer van jouw tuin bepalen, dus choose wisely!

Geef een reactie